Over Placebo

Placebo is een improvisatietheater en improv-comedy groep uit Amsterdam, en was oorspronkelijk een initiatief van CREA, het cultureel studentencentrum van de UvA en de HvA.

Elk theaterseizoen speelt Placebo een vijftal voorstellingen. Wij trappen het seizoen af met een klassieke theatersportwedstrijd en spelen vervolgens nog vier andere formats. Soms zijn dat bestaande vormen, zoals De Vloer Op of Nachtgasten, maar vaak ontwikkelen wij nieuwe formats, zoals het succesvolle Improweerwolven. Daarnaast speelt Placebo ook regelmatig voorstellingen in het land en is Placebo te zien tijdens de verschillende improvisatie- en theatersportfestivals zoals het NTT, NSK en NST.

Placebo’s Formats:

Theatersport bestaat uit korte geïmproviseerde scenes die beoordeeld worden door het publiek en een jury. Meer uitleg over theatersport kun je hier vinden. Lange vormen zijn er in alle vormen en maten. Enkele vormen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd zijn Catch Improde Musical, en de zelf ontwikkelde Televisieavond en Weerwolven van Wakkerdam.