29/04/2022
door Placebo
Geen reacties

Na 2 jaar is Placebo terug met De Vloer Op!

Na 2 jaar popelen is het dan eindelijk zo ver, Placebo staat weer op de planken! Zowel voor de mensen om ons heen (zij hoeven eindelijk niet meer dagelijks onze opgekropte improvisaties te doorstaan) en voor jou is dat goed nieuws, want er zijn nog kaarten!

Op donderdag 26 mei speelt Placebo De Vloer Op in Theater De Cameleon te Amsterdam! Op basis van korte casussen improviseren de spelers van Placebo mooie, ontroerende, grappige of absurde scènes!Placebo speelt De Vloer Op

Ook de spelers weten nog niet welke scènes gespeeld gaan worden. De scènes van De Vloer Op worden volledig geïmproviseerd, zijn nog nooit eerder vertoond en zullen ook nooit meer vertoond worden. Een unieke avond dus! De Vloer Op zal worden gespeeld door Devin Hillenius, Doris Bartels, Evelien Drost, Lotte Windey, Patrick Sins en Stephanie Heijtel. Presentatie is in handen van Ruben Hoekstra en Tom Citroen.

Placebo gaat De Vloer Op
Donderdag 26 mei, 20.15 uur
Theater De Cameleon, Amsterdam
Reserveer hier je tickets!

30/03/2022
door Placebo
Geen reacties

Placebo wint het Nannie Sterk Toernooi 2022!

Na bijna 2,5-jaar impro-droogte stond Placebo het afgelopen weekend eindelijk weer op de planken. Onze bekende groene shirts pasten gelukkig nog (net).

Op het Nannie Sterk Toernooi 2022 in Alkmaar versloeg Placebo met Devin, Karlijn, Ruben en Tom, Tartrek en De Lelijke Eendjes om zo weer met de bokaal (die al sinds het laatste NST in 2019 in Tom’s woonkamer stond te pronken) naar huis te mogen gaan en onze titel te verlengen!

Placebo wint het NST 2022 (met v.l.n.r. Karlijn, Devin, Tom en Ruben)

Dat smaakt naar meer!

(Foto van: Edwin Deken)

04/05/2020
door Menno
Geen reacties

Bekijk hier onze afgelaste training terug!

Door het coronavirus ligt Placebo stil. Voor het theaterseizoen 2020-2021 hebben wij geen voorstellingen meer en dus ook geen trainingen in ons ’thuishonk’ CREA in Amsterdam. Om u tóch op de hoogte te houden van wat wij nu allemaal niet doen, kunt u hieronder exclusieve beelden bekijken van onze afgelaste training van afgelopen dinsdag. We gunnen het u, als vriend van Placebo.

25/03/2020
door Menno
Geen reacties

Belangrijk bericht: theaterseizoen Placebo ten einde

Het klinkt als een middelmatig uitgevraagde titel voor een te improviseren sprookje: ‘Placebo en het coronavirus’. Toch is het de harde realiteit en is er helaas weinig verzonnen aan. Door de maatregelen die zijn genomen ter bestrijding van het coronavirus heeft dit ook voor ons als improvisatietheatervereniging enkele consequenties:

  • Ons thuishonk CREA is voorlopig gesloten. Dat betekent de komende tijd geen trainingen voor ons. Maar ach, improviseren is net als fietsen – dat verleer je niet.
  • Onze geplande voorstellingen van 25 april 2020, 15 mei 2020 en 5 juni 2020 in het CREA Theater zijn geannuleerd. (En ook onze vier shows in de Ziggo Dome zijn afgelast, maar dat was wellicht toch te hoog gegrepen.)
  • Het Nederlands Theatersporttoernooi waar Placebo in maart aan zou deelnemen is verplaatst naar 26 en 27 september 2020.

Het doek valt dit seizoen dus vroeg voor ons – en dat nota bene in ons jubileumjaar. Weinig feestelijk. Achter de schermen, op veilige afstand, zijn wij natuurlijk aan het nadenken hoe wij in betere tijden weer mooie, ontroerende en hilarische voorstellingen kunnen maken.

Het doet ons deugd om te zien dat heel Nederland in deze ingrijpende tijden aan het improviseren is geslagen. Wij wensen iedereen daar veel succes mee. Wees lief, wees voorzichtig, was je handen – en hopelijk weer tot snel!

Placebo, in tijden dat je nog intiem mocht zijn.

24/01/2020
door Menno
Geen reacties

Met Nachtgasten duiken we weer in het diepe!

Onder de spelers is het een van de meest geliefde én gevreesde vormen van theater: Nachtgasten! Al een paar keer eerder mochten wij dit populaire format ten tonele brengen. Op vrijdag 28 februari gaan vijf spelers opnieuw de uitdaging aan: zonder enig idee, maar met een groot geheim, het podium op!

Iedere acteur wordt verrast met een rol en een geheim dat alleen met de speler en het publiek wordt gedeeld. De grote vraag is: komt binnen anderhalf uur de waarheid boven tafel?

Placebo speelt Nachtgasten
Vrijdag 28 februari, 20.30 uur
CREA Theater, Amsterdam
Reserveer hier je tickets! 

15/11/2019
door Menno
Geen reacties

Muzikaal spektakel: Placebo speelt de Top 2000!

Sluit het jaar feestelijk af met een muzikale voorstelling vol golden oldies én nieuwe invalshoeken. Vrijdagavond 20 december speelt Placebo de Top 2000. De hits mogen dan al geschreven zijn, het verhaal wordt door de spelers van Placebo op de avond zelf geïmproviseerd. En de kans is groot dat zij een heel andere draai geven aan de meesterwerken van Queen en The Beatles…
Disclaimer: omwille van de tijd zullen niet álle nummers uit de Top 2000 worden opgevoerd. Bohemian Rhapsody wel, vermoeden wij zomaar.

Spelers: Jip, Iris, Tom, Stephanie, Karlijn, Patrick, Janine

Placebo speelt de Top 2000
Vrijdag 20 december 2019, 20.30 uur
CREA Theater, Amsterdam

Reserveer hier alvast je kaartjes!

13/10/2019
door Menno
Geen reacties

Placebo opent theaterseizoen met winst op Parnassos

Een feestelijke start van het twintigste seizoen van Placebo. Na begin oktober in Utrecht al Aangenaam Verrast tijdens een bloedfanatiek theatersportduel te hebben verslagen bleek Parnassos zaterdag 12 oktober ook niet opgewassen tegen het improvisatiegeweld van Placebo. Grotallemachtig, wat een eskimooie voorstelling!

In het theater van CREA Amsterdam stonden de twee teams tegenover elkaar. Lotte, Iris, Karlijn en Menno, gehuld in de traditionele groene kleuren van Placebo, namen het op tegen de in het Parnassos-zwart geklede Jade, Jan, Stef en Tjibbe (behalve de laatste, die was zijn Parnassos-shirt in de trein vergeten). Onder leiding van Placebo’s eigen Tom en Devin gingen de twee delegaties de uitdaging aan: ter plekke een scène improviseren, op basis van input uit het publiek.

Om de winst naar zich toe te trekken trok Placebo alles uit de kast. In zijn eigen grotten kreeg Han onverwachts bezoek en leerde Menno ons dat je tegenwoordig niet meer ‘stalagmiet’ mag zeggen maar ‘stalaghomoseksuele medemens’. Tijdens een scène in een toilet speelde Lotte de rol van haar leven als wc-rol en trok Karlijn alles uit het maandverband. En tijdens de muzikale musical op het einde wist Iris als typiste eindelijk het glazen plafond te verbreken.

Ondanks dappere pogingen van Parnassos, die zelfs met teder Nationaal Toneel-achtig spel het publiek probeerde te overtuigen, wist Placebo er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. En dat alles omlijst door de stortvloed aan woordgrappen van de twee presentatoren (‘grotallemachtig’, ‘eskimooi’, ‘plank je wel’). Nogmaals: plank je wel Parnassos, driewerf hoera voor onze pianist Vincent, en voor alle aanwezigen: graag tot een volgende keer!

28/09/2019
door Menno
Geen reacties

Zaterdag 12 oktober: Placebo versus Parnassos!

Zoals elk jaar opent Placebo het theaterseizoen met een zinderende theatersportwedstrijd, dit maal in een derby tegen niemand minder dan Parnassos uit Utrecht. Beide teams strijden om wie de leukste, grappigste of meest ontroerende scene neer kan zetten. En dit kan natuurlijk alleen maar met jouw hulp, want alle scenes worden compleet geïmproviseerd op basis van jouw suggesties en input! In ruil daarvoor krijg jij er een onvergetelijke en unieke avond voor terug met nooit eerder (en tevens nooit meer opnieuw) vertoonde scenes.

Spelers namens Placebo: Iris, Lotte, Karlijn en Menno

Theatersport: Placebo versus Parnassos
Zaterdag 12 oktober, 20.30 uur
CREA Theater Amsterdam

Reserveer hier je tickets!

25/09/2019
door Menno
Geen reacties

Oktober = theatersportmaand!

Dit jaar viert Placebo haar twintigste seizoen. En hoe vier je dat beter dan om te beginnen met twee heerlijke, klassieke theatersportwedstrijden?

Zaterdag 5 oktober mag Placebo op bezoek komen bij Aangenaam Verrast in Utrecht. Stephanie, Iris, Evelien en Menno reizen af naar de Domstad om de boel daar eens flink op te schudden. Meer informatie vind je hier!

Een week later, op zaterdag 12 oktober, krijgen wij in Amsterdam bezoek van Parnassos! Beide teams zullen elkaar alle geïmproviseerde hoeken van het podium laten zien. Kaarten zijn binnenkort via deze site te reserveren.

19/09/2019
door Menno
Geen reacties

Nieuwe (oude) gezichten bij Placebo

Elk nieuw theaterseizoen is bijzonder. Maar voor ons is een extra speciaal jaar: Placebo gaat namelijk haar twintigste seizoen in! Moet je eens nagaan hoeveel scènes en foute woordgrappen dat heeft voortgebracht…

Het nieuwe seizoen betekent ook een nieuwe spelersselectie. Afgelopen jaar hebben Suzanne en Jesse met pijn in het hart Placebo vaarwel gezegd. Ook Merel en Eske hebben afscheid van ons genomen.

Gelukkig hebben wij er twee toppers bijgekregen. Uit de audities kwam Sytze als improparel naar voren. En terug van weggeweest is Jip, die na een paar jaar zonder Placebo zijn glorieuze comeback maakt. Als kers op de taart is Lotte terug van haar wereldreis, waarmee Placebo weer op volle kracht is. We gaan er een prachtig twintigste seizoen van maken!