Nachtgasten

| Geen reacties

In maart speelden we Nachtgasten, een longform waarin het karakter van elke speler een aantal geheimen bij zich draagt waar de andere spelers niets van weten. De spelers worden één voor één het podium op geroepen en krijgen daar hun geheimen te horen.

Voor de eerste scène verplaatsen wij ons als randstedelijke elite eindelijk een keer in het platteland en nemen een kijkje in de boerderij van twee broers, gespeeld door Jip en Koen, en het stadse Groenlinksmeisje (Karlijn) die daar via Boer zoekt Vrouw terecht is gekomen.

De trotse BBB-boer komt lijnrecht tegenover zijn ideële broer te staan. Een verhaal vol intrige, drama, miscommunicatie en onhandigheid volgt. Uiteindelijk wint pure fysieke aantrekkingskracht het van ideologie en principes en gaan het Groenlinksmeisje en de BBB-boer er samen vandoor.

In de tweede scène wordt door Patrick’s karakter ook een vrouw gezocht, maar dan in zichzelf; Peter wil graag verder door het leven gaan als Petra. Aan het paasontbijt met dochters (Lotte en Evelien) en zwangere vrouw (Stephanie) komen de geheimen langzaamaan naar de oppervlakte. Terwijl er zoveel mogelijk paaseieren in monden worden gestopt ontvouwd zich een liefdevolle scène.

Het hoogtepunt van de avond is een nu al alom legendarisch verklaard telefoongesprek in steenkolen-Engels met Justin Bieber, afgesloten, zoals dat hoort, met een beleefd “Kind Regards”.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.