Placebo opent theaterseizoen met winst op Parnassos

| Geen reacties

Een feestelijke start van het twintigste seizoen van Placebo. Na begin oktober in Utrecht al Aangenaam Verrast tijdens een bloedfanatiek theatersportduel te hebben verslagen bleek Parnassos zaterdag 12 oktober ook niet opgewassen tegen het improvisatiegeweld van Placebo. Grotallemachtig, wat een eskimooie voorstelling!

In het theater van CREA Amsterdam stonden de twee teams tegenover elkaar. Lotte, Iris, Karlijn en Menno, gehuld in de traditionele groene kleuren van Placebo, namen het op tegen de in het Parnassos-zwart geklede Jade, Jan, Stef en Tjibbe (behalve de laatste, die was zijn Parnassos-shirt in de trein vergeten). Onder leiding van Placebo’s eigen Tom en Devin gingen de twee delegaties de uitdaging aan: ter plekke een scène improviseren, op basis van input uit het publiek.

Om de winst naar zich toe te trekken trok Placebo alles uit de kast. In zijn eigen grotten kreeg Han onverwachts bezoek en leerde Menno ons dat je tegenwoordig niet meer ‘stalagmiet’ mag zeggen maar ‘stalaghomoseksuele medemens’. Tijdens een scène in een toilet speelde Lotte de rol van haar leven als wc-rol en trok Karlijn alles uit het maandverband. En tijdens de muzikale musical op het einde wist Iris als typiste eindelijk het glazen plafond te verbreken.

Ondanks dappere pogingen van Parnassos, die zelfs met teder Nationaal Toneel-achtig spel het publiek probeerde te overtuigen, wist Placebo er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. En dat alles omlijst door de stortvloed aan woordgrappen van de twee presentatoren (‘grotallemachtig’, ‘eskimooi’, ‘plank je wel’). Nogmaals: plank je wel Parnassos, driewerf hoera voor onze pianist Vincent, en voor alle aanwezigen: graag tot een volgende keer!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.