Placebo schrijft geschiedenis met middeleeuwse voorstelling

| Geen reacties

Duizend jaar geschiedenis, samengevat in één voorstelling. Bij Placebo draaien wij onze hand daar niet voor om. Sterker nog, wij zetten de geschiedenis naar onze eigen hand! Zaterdag 20 april doken wij de middeleeuwen in, voor een volledig geïmproviseerd historisch epos, vol ridders, geestelijken en beulen.

Het dorpje Badrica (tegenwoordig opgesplitst in Badhoevendorp en het Drentse plaatsje Erica) vormde de uitvalsbasis voor dit historische en hysterische geschiedenisverhaal. De inwoners? Broers Thomas (Tom), Jacobus (Jesse) en Manfred (Menno), de kuise nonnen Sofia (Stephanie) en Rosalinde (Roos) en beulenduo Praetor (Patrick) en Roderick (Ruben). Waar de broers op zoek waren naar de ware liefde, zochten de nonnen naar zin in het bestaan, en de beulen naar iemand om flink in te hakken.

En het verhaal hakte erin. Want wist u dat in Badrica het eerste homohuwelijk ooit gesloten is, al diep in de middeleeuwen? En dat de Ridders van het Gulden Maagdenvlies echt hebben bestaan? En dat u altijd moet aftellen voor u Jezus aanbidt?

Oké, misschien hebben wij bij Placebo niet het meest historisch en/of politiek correcte verhaal verteld. Maar liefdevol, en een tikkie fout, was het zeker. Een muzikaal feest, omlijst door de prachtige muziek van Luciën Greefkes op de harp, en met unieke foto’s van Yorian Bordes om deze voorstelling voor altijd te herinneren.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.