Hoe het Placebo verging op het NSK

| Geen reacties

Afgelopen weekend stond Placebo voor de tweede keer in haar recente geschiedenis op het Nederlands Studentenkampioenschap Theatersport. De strijd om de prestigieuze Duck-trofee (natuurlijk naast eeuwige roem en de onvergetelijke eer om de organisatie van het NSK 2018 op je te mogen nemen) barstte dit jaar los in het Utrechtse Parnassos. Vanuit het hele land waren studententeams bijeengekomen om de krachten te meten. Placebo werd hierbij vertegenwoordigd door Eske, Koen, Roos, Stephanie en Tom.

In volle experimentatiedrift lanceerden zij dit weekend maar liefst drie nieuwe theatersportgames: de ‘Heel Holland [werkwoord]’, de ‘Grapperhaus’ en ‘de autopsie’, waarbij het publiek een ware snijzaalervaring kreeg en live mocht meegenieten van de autopsie van Angela Merkel. Nooit eerder kreeg men zulk levendig inzicht in haar organen!

Maar ook op de meer gebaande paden speelde onze selectie de sterren van de hemel. Van een episch verhaal over navelpluis als dé uitkomst bij #metoo in de Nederlandse castingwereld tot een draaischijf over Nutellakoningin Janine en een remake van een Mexicaans drama waarin twee trefzeker naïeve expeditieleden de confrontatie aangingen met een pas tot leven gewekte mummie: Placebo was in topvorm. Uiteindelijk leidde dit tot een eervolle plek in de kwartfinale. Moe en tevreden keerde Placebo huiswaarts, om zich op te maken voor de volgende grote krachtmeting in theatersportland: Catch Impro! Daar zullen we vast opnieuw de nodige experimentatiedrift in kwijt kunnen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.