El Clasico op eigen bodem: Placebo ontvangt Extra Stout

| Geen reacties

placebovsextrastout

Na de uit het vuur gesleepte overwinning op Extra Stout in Nijmegen van 31 oktober jongstleden, is het volgende week vrijdag tijd voor de return.

Placebo heeft al jaren een meer dan vriendschappelijke band met Extra Stout, maar sinds het vertrek van enkele bepalende spelers uit de Nijmeegse vereniging is de klad erin gekomen. Vandaar dat er vorig jaar geen Klassieker is gespeeld. Dit jaar nam Extra Stout het initiatief om tijdens de afscheidstournee van coryfee Matthijs een bezoek te brengen aan Amsterdam. Gezien het feit dat onze topspits Sytse samen met Matthijs in het prijzenwinnende collectief De Vereeniging speelt, konden we niet anders dan deze uitdaging aangaan.

Tijdens de uitwedstrijd bewezen Sytse en Victor door hun jarenlange ervaring in voorgaande Klassiekers de vinger op de zere plek te kunnen leggen. Een overwinning was het resultaat. Vandaar dat beide spelers ook voor de return een plek in de basis hebben bemachtigd. Aangevuld met de bliksemsnelle en daardoor soms onzichtbare Suzanne, die in elk gaatje kruipt wat er maar vrij wordt gelaten, en het multitalent Merel dat in voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap speeltijd krijgt denken we een meer dan complete wedstrijd op de mat te kunnen leggen.

In de trainingen voorafgaand aan El Clasico is er ingegaan op de sterke en zwakke plekken van de tegenstander. Extra Stout staat erom bekend uitstekende muzikale uitbraken te kunnen forceren, maar Placebo zal daar tijdens de wedstrijd niet voor onder doen, dankzij de hulp van interim-coach Sasha. Hij heeft er zelf het volgende over te zeggen: “Na het toch wel onverwachte vertrek van de vorige coach Richard was de groep volledig stuurloos. Ik heb ze in korte tijd op weten te lappen voor de volgende show, mede dankzij doortastende oefeningen en het keihard aanpakken van de minder gemotiveerde bankzitters. Je merkt dat de groep zijn scherpte weer terugkrijgt en ik kijk met veel vertrouwen uit naar de komende wedstrijd.”

Voor een deel van het publiek is er een exclusieve gratis workshop mogelijk, gegeven door de crème de la crème van de reservespelers. –update: Deze workshop is vol–

Placebo – Extra Stout
Vrijdag 16 januari, CREA-Theater
Wedstrijd: 20:30, Workshop: 18:30
Reserveren
€7,5 / €5 (studenten)

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.