Placebo neemt afscheid

| Geen reacties

Na een bewogen en enerverend jaar loopt het seizoen nu dan op zijn einde. Er is weer een aantal wisselingen in de selectie voor het komend seizoen. Een aantal spelers neemt afscheid van Placebo, en we hopen binnenkort ook weer nieuwe aanwinsten te mogen presenteren. Maar daar zullen jullie nog even op moeten wachten.

Dit jaar neemt Placebo afscheid van maar liefst vijf spelers. Samen zijn ze goed voor 21 jaar aan ervaring, dus de aderlating is groot. Suzanne houdt het na 1 jaar bij de selectie voorlopig voor gezien. De combinatie van de zware uitputtende trainingen en haar eigen ambities bleken niet te matchen. We hebben veel plezier van haar gehad, al was het maar kort.

SuzanneK

Céline, die al iets langer bij Placebo speelde, heeft ook haar shirt in de wilgen gehangen. De wil en de drive was er wel, maar ook hier eisten de veeleisende trainingen hun tol. Waar het eerdere seizoenen nog goed vol te houden was, is de dubbelrol “Briljant Wetenschapper” en “Uitmuntende Improactrice Met Een Voorliefde Voor Bier” net een brug te ver. En dan moeten er keuzes gemaakt worden. Omdat de rol van Briljant Wetenschapper op de lange termijn meer zekerheid biedt, zullen we ook van Céline afscheid moeten nemen.

celine

Daarnaast heeft Sita aangegeven een stap terug te willen zetten. Ze wil zich de komende tijd meer gaan focussen op wat minder intense sporten, zoals meditatie en yoga. Ze kijkt terug op een mooie tijd met veel hoogtepunten. Haar rol in “Op Kantoor”, de leidende rol die ze had in onze De Vloer Op-shows en natuurlijk haar optredens in onze Weerwolvenshows zullen ons nog lang bijblijven.

sita

Ben heeft met zijn vijf jaar bij Placebo een stempel gedrukt op de ontwikkeling van de vereniging. Naast zijn rol als dragende acteur heeft hij ook op organisatorisch vlak een grote invloed gehad. Het Theatersportweekend, de Weerwolven In Het Wild shows, zijn voorzitterschap, het zijn enkele van de hoogtepunten uit zijn tijd bij Placebo. De reden voor zijn vertrek is vooral van praktische aard: Ben is verhuisd naar Utrecht. Zelf zegt hij hierover: “Ik zou nog jaren bij Placebo willen blijven spelen, maar mijn lichaam trekt dat niet meer. De trainingen zijn slopend, en na zo’n afmattende sessie lukt het me gewoon niet meer om fatsoenlijk naar huis te kruipen. Daar doe ik minstens anderhalve dag over. Het is beter voor beide partijen als ik mijn carrière in Utrecht voortzet.”

ben

En tot slot de grootste verrassing. Na bijna tien jaar een van dè gezichten van Placebo te zijn geweest, stopt Annet. We wisten dat ze al langer flirtte met de gedachte om in Nijmegen te gaan spelen, maar we hebben haar contract toch steeds iets kunnen verlengen. Tot vorige maand. De kogel was door de kerk: Ze gaat verhuizen. Gelukkig hebben we het concurrentiebeding nog op tijd in haar contracten weten te zetten, en zal ze het komend seizoen nog niet uitkomen voor een van de Nijmeegse clubs. We vermoeden dat ze vanaf seizoen 2015-2016 wel weer te zien is. Annet’s eigen reactie luidde als volgt: “Het hing natuurlijk al tijden in de lucht. Als publiekslieveling heb ik een prachtige tijd gehad, maar ik merkte dat ook het publiek wel klaar met me was. Iedereen heeft me gewoon al gezien. Ik wil graag nieuwe bronnen aanboren, en denk dat ik in Nijmegen toch zeker een jaar of 4 vooruit kan voordat ook daar het publiek me zat wordt.”

annet

We wensen alle spelers veel succes in het vervolg van hun carrières binnen en buiten de lijnen, en verwelkom ze graag terug op de tribunes in de komende seizoenen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.