Placebo pakt De Moeder van Wim in

| Geen reacties

DMvW versus PlaceboAl eerder dit seizoen stonden Placebo en De Moeder van Wim in thuisbasis CREA tegenover elkaar in een heftig theatersportduel. Dat smaakte naar meer. Zo tegen het zomerreces aan gingen de twee teams op vrijdag 27 juni nog één keer de strijd met elkaar aan, ditmaal in het Badhuistheater in Amsterdam.

Met een ware WK-mentaliteit begonnen Placebo en De Moeder van Wim aan de wedstrijd. Met een strategisch aanvalsplan ging Placebo vol erin, met een sterke opstelling: Suzanne in de verdediging, Stephanie op linksbuiten, Menno in de aanval en Sytse als aanvoerder. De Moeder van Wim had haar peperdure sterspelers Ruud, Sanne, Leon en Meike ingezet om tegenwicht te bieden aan Placebo. Zo werd onder andere een documentaire vertoond over de bijtende familie van Luis Suarez. Placebo deed er nog een tandje bij door de bondscoaches van Spanje en China in de kleedkamer hun motivatiespeech ten gehore te laten brengen, waarbij onder andere het woord ‘deurklink’ deel uitmaakte van het aanvalsplan.

Moeder WimVerderop in de wedstrijd maakte De Moeder van Wim het bijzonder spannend met een zware scene in een ruimteschip. Uiteindelijk wist Placebo de alles beslissende treffer te maken met ‘Het Boek, De Film, De Musical’, waarbij het ontroerende verhaal werd verteld over de tachtigjarige Jannie die op Oudejaarsavond nog één keer ging koorddansen, tot groot plezier van haar verder weinig empathische kleinkinderen.

Placebo wist de seizoensfinale te winnen met 52 tegen 44 punten – een aantal waar ze op het WK alleen maar jaloers op kunnen zijn. Terwijl de floormanager van het Badhuistheater na afloop dolenthousiast met worst en aardappelkroketten rondkwam waren de toeschouwers nog druk de wedstrijd aan het nabeschouwen. En wij van Placebo zijn bijzonder trots op de overwinning!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.