Placebo presenteert nieuwe aanwinsten

| Geen reacties

Het is dit jaar druk op de transfermarkt. Bij Placebo vertrekken er enkele spelers. Jasper koos tijdens de winterstop voor een buitenlands avontuur, en Barbra-Joy zal deze zomer haar carrière voortzetten in Indonesië. Daarnaast hangen zowel Elke als Maartje na een lange Placebo-loopbaan hun shirt in de wilgen. Alle vier hebben ze hun stempel gedrukt op het verleden van de club en ze zullen dan ook een bijzondere plek in ons hart houden.

Om het gapende gat dat het vertrekkende viertal achterlaat op te vullen, heeft Placebo diep in de buidel moeten tasten. Met trots kunnen we aankondigen dat we voor het komend seizoen maar liefst zes nieuwe spelers aan de selectie toe kunnen voegen.

Stephanie is een aanwinst uit de jeugdopleiding. We verwachten met haar een solide basisspeler in huis te hebben gehaald waar de andere spelers blind op kunnen vertrouwen.
Merel hebben we in huis gehaald vanwege haar onvoorspelbaarheid. Ze zet iedereen op het verkeerde been en is onverwacht sterk. We hebben haar vroegtijdig weggeplukt uit de jeugdopleiding en hopen dat ze bij ons door kan groeien tot een allround spelverdeler. Karlijn is de snelle vleugelspeelster waar we erg behoefte aan hadden. Ze is ongrijpbaar voor elke tegenstander en net als je denkt haar vast te hebben is ze alweer drie stappen verder.

Suzanne is persoonlijk gescout door Ben. Ze werd door hem getraind en leerde zo de fijne kneepjes van het spel. Zelf geeft ze aan klaar te zijn voor het spelen op een hoger niveau: “Dat trainen met Ben was natuurlijk maar een beetje gepiel in de marge. Door te tekenen bij Placebo ben ik verzekerd van het spelen tegen tegenstanders van formaat. Het is toch een beetje de Champions League in improvisatieland.”
Andere Suzanne is door Placebo weggekocht bij STA. De onderhandelingen duurde lang, omdat Suzanne nog een doorlopend contract had. Suzanne: “Ik ben blij dat ik verlost ben van het strakke regime bij STA. Bij Placebo hoop ik meer vrijheid te krijgen in mijn spel”. Ook het feit dat collega Céline al bij Placebo speelt kan invloed hebben gehad op haar beslissing, maar dat is slechts speculatie.

En tot slot kan Placebo ook melden dat er een man is binnengehaald. Menno flirtte tijdens de winter al openlijk met Placebo, maar destijds is er geen overeenkomst gesloten. Achter de schermen werd er echter door onderhandeld zodat hij nu gepresenteerd kan worden als aanwinst. Menno “Het is als een droom die uitkomt. Toen ik jong was lag ik al onder een Placebo-dekbed, en om dan nu mee te mogen spelen met de ‘Grote Jongens’, dat is ongelooflijk.”

Met deze zes nieuwe spelers hoopt Placebo een basis te hebben gelegd voor de contuïteit van de vereniging op de lange termijn.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.