04/05/2020
door Menno
Geen reacties

Bekijk hier onze afgelaste training terug!

Door het coronavirus ligt Placebo stil. Voor het theaterseizoen 2020-2021 hebben wij geen voorstellingen meer en dus ook geen trainingen in ons ‘thuishonk’ CREA in Amsterdam. Om u tóch op de hoogte te houden van wat wij nu allemaal niet doen, kunt u hieronder exclusieve beelden bekijken van onze afgelaste training van afgelopen dinsdag. We gunnen het u, als vriend van Placebo.

25/03/2020
door Menno
Geen reacties

Belangrijk bericht: theaterseizoen Placebo ten einde

Het klinkt als een middelmatig uitgevraagde titel voor een te improviseren sprookje: ‘Placebo en het coronavirus’. Toch is het de harde realiteit en is er helaas weinig verzonnen aan. Door de maatregelen die zijn genomen ter bestrijding van het coronavirus heeft dit ook voor ons als improvisatietheatervereniging enkele consequenties:

  • Ons thuishonk CREA is voorlopig gesloten. Dat betekent de komende tijd geen trainingen voor ons. Maar ach, improviseren is net als fietsen – dat verleer je niet.
  • Onze geplande voorstellingen van 25 april 2020, 15 mei 2020 en 5 juni 2020 in het CREA Theater zijn geannuleerd. (En ook onze vier shows in de Ziggo Dome zijn afgelast, maar dat was wellicht toch te hoog gegrepen.)
  • Het Nederlands Theatersporttoernooi waar Placebo in maart aan zou deelnemen is verplaatst naar 26 en 27 september 2020.

Het doek valt dit seizoen dus vroeg voor ons – en dat nota bene in ons jubileumjaar. Weinig feestelijk. Achter de schermen, op veilige afstand, zijn wij natuurlijk aan het nadenken hoe wij in betere tijden weer mooie, ontroerende en hilarische voorstellingen kunnen maken.

Het doet ons deugd om te zien dat heel Nederland in deze ingrijpende tijden aan het improviseren is geslagen. Wij wensen iedereen daar veel succes mee. Wees lief, wees voorzichtig, was je handen – en hopelijk weer tot snel!

Placebo, in tijden dat je nog intiem mocht zijn.

24/01/2020
door Menno
Geen reacties

Met Nachtgasten duiken we weer in het diepe!

Onder de spelers is het een van de meest geliefde én gevreesde vormen van theater: Nachtgasten! Al een paar keer eerder mochten wij dit populaire format ten tonele brengen. Op vrijdag 28 februari gaan vijf spelers opnieuw de uitdaging aan: zonder enig idee, maar met een groot geheim, het podium op!

Iedere acteur wordt verrast met een rol en een geheim dat alleen met de speler en het publiek wordt gedeeld. De grote vraag is: komt binnen anderhalf uur de waarheid boven tafel?

Placebo speelt Nachtgasten
Vrijdag 28 februari, 20.30 uur
CREA Theater, Amsterdam
Reserveer hier je tickets! 

15/11/2019
door Menno
Geen reacties

Muzikaal spektakel: Placebo speelt de Top 2000!

Sluit het jaar feestelijk af met een muzikale voorstelling vol golden oldies én nieuwe invalshoeken. Vrijdagavond 20 december speelt Placebo de Top 2000. De hits mogen dan al geschreven zijn, het verhaal wordt door de spelers van Placebo op de avond zelf geïmproviseerd. En de kans is groot dat zij een heel andere draai geven aan de meesterwerken van Queen en The Beatles…
Disclaimer: omwille van de tijd zullen niet álle nummers uit de Top 2000 worden opgevoerd. Bohemian Rhapsody wel, vermoeden wij zomaar.

Spelers: Jip, Iris, Tom, Stephanie, Karlijn, Patrick, Janine

Placebo speelt de Top 2000
Vrijdag 20 december 2019, 20.30 uur
CREA Theater, Amsterdam

Reserveer hier alvast je kaartjes!

13/10/2019
door Menno
Geen reacties

Placebo opent theaterseizoen met winst op Parnassos

Een feestelijke start van het twintigste seizoen van Placebo. Na begin oktober in Utrecht al Aangenaam Verrast tijdens een bloedfanatiek theatersportduel te hebben verslagen bleek Parnassos zaterdag 12 oktober ook niet opgewassen tegen het improvisatiegeweld van Placebo. Grotallemachtig, wat een eskimooie voorstelling!

In het theater van CREA Amsterdam stonden de twee teams tegenover elkaar. Lotte, Iris, Karlijn en Menno, gehuld in de traditionele groene kleuren van Placebo, namen het op tegen de in het Parnassos-zwart geklede Jade, Jan, Stef en Tjibbe (behalve de laatste, die was zijn Parnassos-shirt in de trein vergeten). Onder leiding van Placebo’s eigen Tom en Devin gingen de twee delegaties de uitdaging aan: ter plekke een scène improviseren, op basis van input uit het publiek.

Om de winst naar zich toe te trekken trok Placebo alles uit de kast. In zijn eigen grotten kreeg Han onverwachts bezoek en leerde Menno ons dat je tegenwoordig niet meer ‘stalagmiet’ mag zeggen maar ‘stalaghomoseksuele medemens’. Tijdens een scène in een toilet speelde Lotte de rol van haar leven als wc-rol en trok Karlijn alles uit het maandverband. En tijdens de muzikale musical op het einde wist Iris als typiste eindelijk het glazen plafond te verbreken.

Ondanks dappere pogingen van Parnassos, die zelfs met teder Nationaal Toneel-achtig spel het publiek probeerde te overtuigen, wist Placebo er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. En dat alles omlijst door de stortvloed aan woordgrappen van de twee presentatoren (‘grotallemachtig’, ‘eskimooi’, ‘plank je wel’). Nogmaals: plank je wel Parnassos, driewerf hoera voor onze pianist Vincent, en voor alle aanwezigen: graag tot een volgende keer!

28/09/2019
door Menno
Geen reacties

Zaterdag 12 oktober: Placebo versus Parnassos!

Zoals elk jaar opent Placebo het theaterseizoen met een zinderende theatersportwedstrijd, dit maal in een derby tegen niemand minder dan Parnassos uit Utrecht. Beide teams strijden om wie de leukste, grappigste of meest ontroerende scene neer kan zetten. En dit kan natuurlijk alleen maar met jouw hulp, want alle scenes worden compleet geïmproviseerd op basis van jouw suggesties en input! In ruil daarvoor krijg jij er een onvergetelijke en unieke avond voor terug met nooit eerder (en tevens nooit meer opnieuw) vertoonde scenes.

Spelers namens Placebo: Iris, Lotte, Karlijn en Menno

Theatersport: Placebo versus Parnassos
Zaterdag 12 oktober, 20.30 uur
CREA Theater Amsterdam

Reserveer hier je tickets!

25/09/2019
door Menno
Geen reacties

Oktober = theatersportmaand!

Dit jaar viert Placebo haar twintigste seizoen. En hoe vier je dat beter dan om te beginnen met twee heerlijke, klassieke theatersportwedstrijden?

Zaterdag 5 oktober mag Placebo op bezoek komen bij Aangenaam Verrast in Utrecht. Stephanie, Iris, Evelien en Menno reizen af naar de Domstad om de boel daar eens flink op te schudden. Meer informatie vind je hier!

Een week later, op zaterdag 12 oktober, krijgen wij in Amsterdam bezoek van Parnassos! Beide teams zullen elkaar alle geïmproviseerde hoeken van het podium laten zien. Kaarten zijn binnenkort via deze site te reserveren.

19/09/2019
door Menno
Geen reacties

Nieuwe (oude) gezichten bij Placebo

Elk nieuw theaterseizoen is bijzonder. Maar voor ons is een extra speciaal jaar: Placebo gaat namelijk haar twintigste seizoen in! Moet je eens nagaan hoeveel scènes en foute woordgrappen dat heeft voortgebracht…

Het nieuwe seizoen betekent ook een nieuwe spelersselectie. Afgelopen jaar hebben Suzanne en Jesse met pijn in het hart Placebo vaarwel gezegd. Ook Merel en Eske hebben afscheid van ons genomen.

Gelukkig hebben wij er twee toppers bijgekregen. Uit de audities kwam Sytze als improparel naar voren. En terug van weggeweest is Jip, die na een paar jaar zonder Placebo zijn glorieuze comeback maakt. Als kers op de taart is Lotte terug van haar wereldreis, waarmee Placebo weer op volle kracht is. We gaan er een prachtig twintigste seizoen van maken!

26/05/2019
door Menno
Geen reacties

Improtalent? Kom meespelen bij Placebo!

Opeens heb je het: je wil auditie komen doen bij Placebo. Welnu, dat kan! Meld je aan voor onze meespeeltrainingen, op dinsdag 18 of 25 juni 2019!

Gaan bij het woord ‘auditie’ je knieën al knikken en breekt het zweet je uit? Geen paniek: auditie doen bij ons houdt in dat een aantal mensen met ons meespelen tijdens een training. We kijken dan of het van beide kanten klikt. Geen plotselinge spotlight dus, geen jury en al helemaal geen narigheid. Eigenlijk gewoon een hele leuke avond improviseren met Placebo.

Van leden verwachten we natuurlijk veel enthousiasme, aanwezigheid bij trainingen (vanaf september 2019 op de donderdagavond) en shows (vijf per jaar), en dat ze meehelpen in de organisatie van de club. De een helpt mee in de PR, een ander regelt de shirts, we hebben een voorzitter, afijn, je kunt misschien wel bedenken wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een vereniging. In ruil daarvoor krijg je enthousiaste medespelers, en trainingen en voorstellingen dus. Daarnaast gaan we ook regelmatig op stap met zijn allen: denk aan karaoke, een kroegentocht of spelletjesavond. Goeie deal toch?

Meld je hier aan voor een van de meespeeltrainingen op dinsdag 18 of 25 juni. Als jij én wij enthousiast zijn, nodigen we je uit voor de tweede ronde (dinsdag 2 juli).

24/05/2019
door Menno
Geen reacties

Fake news? Placebo vertelt het échte verhaal met Iets Nieuws!

In deze tijden van fake news probeert Placebo de waarheid achter het nieuws te achterhalen. Het échte verhaal: wat is er gebeurd en hoe ging het precies? De laatste krantenkoppen, Facebookposts en journaalitems dienen als inspiratiebron. In verschillende ter plekke geïmproviseerde scenes gaan de spelers ermee aan de slag. Hoe het zover heeft kunnen komen en hoe het verder ging. Het nieuws krijgt duiding. Van internationale intriges tot lokale lulligheden. Na deze avond begrijp je de wereld ietsje beter. Of je blijft in totale verwarring achter, dat kan natuurlijk ook.

Spelers zijn Koen, Devin, Tom, Patrick, Doris, Janine en Jesse.

Placebo speelt Iets Nieuws
vrijdag 7 juni 2019, 20.30 uur
CREA Theater Amsterdam

Reserveer hier uw tickets!