February 25, 2018
by Menno
0 comments

Staande ovatie voor Placebo, de Musical

Het was een avond om nooit te vergeten: de première (en tevens dernière) van Placebo, de Musical op vrijdag 23 februari.

De Witte Ridder, dat was de naam die het publiek vooraf aan de fonkelnieuwe, originele musical had gegeven. Het vertelde over de ambitieuze maar weinig literair onderlegde schrijver Mark, die zijn al twintig jaar werkte aan zijn debuut De Witte Ridder. Zijn  uitgever trok bijna de stekker uit het project, ware het niet dat een tijdmachine hem nieuwe inspiratie kon geven. Samen met zijn blind date Ineke vertrok hij naar de middeleeuwen, al waren haar ouders het er niet mee eens: zij wilden alle boeken verbranden!

Met nieuwbakken hits als Wie schrijft, die blijft en In iedereen schuilt wel een Witte Ridder was de musical weliswaar geen feest der herkenning, maar wel kunst om U tegen te zeggen. Zeker de nu al fameuze Groupon-dans liet het publiek swingen op hun stoelen, met een staande ovatie op het einde.

We hebben nog niets van Joop van den Ende en Albert Verlinde gehoord, maar het zou ons niet verbazen als deze hitmusical binnen korte tijd op Broadway staat…

February 7, 2018
by Menno
0 comments

Repetities voor Placebo de Musical in volle gang

Vrijdag 23 februari is de grote première daar: Placebo de Musical! Er wordt al hard voor gerepeteerd. Maar een script? Dat hebben de spelers van Placebo niet nodig. Ze kunnen dansen, zingen, acteren én improviseren. Het resultaat: Placebo de Musical! Joop van den Ende zelf zou jaloers zijn.De muziek van pianist Sacha grijpt het publiek bij de strot en neemt hen mee in het verhaal. Hoe zal het aflopen? Zeker is dat het einde bestaat uit een scène met de gehele sterrencast, die tijdens het applaus tegelijk buigt met elkaars handen vast. Specifieker kunnen we niet zijn. De hele voorstelling wordt immers ter plekke geïmproviseerd.

Placebo de Musical
Vrijdag 23 februari, 20.30 uur
CREA Theater Amsterdam

Reserveer hier alvast je tickets!

December 17, 2017
by Menno
0 comments

Samenvatting CatchImpro 2017: Team Geel versus Team Taupe

Na een wekenlange stade-down was het vrijdag 15 december 2017 zover: de twee teams van Placebo traden de arena binnen voor een ongekend potje CatchImpro!

Placebo speelt CatchImpro in CREA Amsterdam - 15 december 2017

Onder leiding van de immer vriendelijke scheidsrechter Stefan Hendrikx gingen Team Geel en Team Taupe – gehuld in hun typerende zwarte en witte outfit – de strijd met elkaar aan. Gedurfd, want ondanks loeizware trainingen kwam het in de ring volledig aan op improvisatievermogen van de spelers.

Placebo speelt CatchImpro in CREA Amsterdam - 15 december 2017

In rap tempo volgden de uitdagingen elkaar op. Van polyamoreuze relaties in de polikliniek tot een vurige Spaanse soap, en van een historisch epos met Jan Peter Balkenende tot een volledige aflevering van Ik Vertrek: het kwam allemaal voorbij.

De twee teams waren aan elkaar gewaagd, maar in de laatste ronde zorgde Team Geel voor een indrukwekkende knock-out. En wat bleven ze toch sportief. Een CatchImpro volgens het boekje, al gingen veel scènes daar nét buiten…

Placebo speelt CatchImpro in CREA Amsterdam - 15 december 2017

November 21, 2017
by Menno
0 comments

Placebo warmt zich op voor CatchImpro

Eén arena. Twee teams. Acht spelers. Op vrijdag 15 december daagt Placebo zichzelf uit in een geëvolueerde versie van de theatersportwedstrijd. Geen rechters, wel een scheidsrechter én een sexy rondemiss. Geen rozen en sponzen, wel overtredingen en strafpunten. En natuurlijk het improvisatietalent dat je van ons gewend bent.

De komende weken werken de spelers zich in het zweet om op 15 december te knallen. Met publiekssuggesties, spelplezier en een dosis ervaring waar je u tegen wordt het gegarandeerd een bloedfanatiek spektakel. Komt dat zien!

Spelers: Eske, Jesse, Karlijn, Koen, Menno, Merel, Stephanie en Tom

Placebo speelt CatchImpro
vrijdag 15 december, 20.30 uur
CREA Theater Amsterdam

Reserveer hier je tickets!

November 20, 2017
by suzanne
0 comments

Hoe het Placebo verging op het NSK

Afgelopen weekend stond Placebo voor de tweede keer in haar recente geschiedenis op het Nederlands Studentenkampioenschap Theatersport. De strijd om de prestigieuze Duck-trofee (natuurlijk naast eeuwige roem en de onvergetelijke eer om de organisatie van het NSK 2018 op je te mogen nemen) barstte dit jaar los in het Utrechtse Parnassos. Vanuit het hele land waren studententeams bijeengekomen om de krachten te meten. Placebo werd hierbij vertegenwoordigd door Eske, Koen, Roos, Stephanie en Tom.

In volle experimentatiedrift lanceerden zij dit weekend maar liefst drie nieuwe theatersportgames: de ‘Heel Holland [werkwoord]’, de ‘Grapperhaus’ en ‘de autopsie’, waarbij het publiek een ware snijzaalervaring kreeg en live mocht meegenieten van de autopsie van Angela Merkel. Nooit eerder kreeg men zulk levendig inzicht in haar organen!

Maar ook op de meer gebaande paden speelde onze selectie de sterren van de hemel. Van een episch verhaal over navelpluis als dé uitkomst bij #metoo in de Nederlandse castingwereld tot een draaischijf over Nutellakoningin Janine en een remake van een Mexicaans drama waarin twee trefzeker naïeve expeditieleden de confrontatie aangingen met een pas tot leven gewekte mummie: Placebo was in topvorm. Uiteindelijk leidde dit tot een eervolle plek in de kwartfinale. Moe en tevreden keerde Placebo huiswaarts, om zich op te maken voor de volgende grote krachtmeting in theatersportland: Catch Impro! Daar zullen we vast opnieuw de nodige experimentatiedrift in kwijt kunnen.

October 14, 2017
by Menno
0 comments

Extra veel gelachen bij Placebo vs. Extra Stout

De kop is eraf! Het mocht dan wel vrijdag 13 oktober zijn, voor Placebo bracht de eerste wedstrijd van het seizoen geen ongeluk: ze kaapten de winst voor de neus van Extra Stout uit Nijmegen weg!

De twee teams waren aan elkaar gewaagd. Met een ijzersterke muzikale performance over paperclips en roltrappen zette Extra Stout de theaterzaal van CREA al op z’n kop. Placebo deed daar met verbløffend boeiende, bijna Shakespeariaanse liederen nog een schepje bovenop.

Meer zien? Vrijdag 20 oktober is Placebo te gast bij Moeders Mooiste in Leiden. En vrijdag 15 december speelt Placebo thuis in CREA Amsterdam een fanatiek potje CatchImpro!

October 8, 2017
by Menno
0 comments

Nieuw seizoen, nieuwe wedstrijd: Placebo vs. Extra Stout

De lichten gaan aan. Het publiek zit klaar. Muziek zwelt aan. Daar komen ze: de spelers van de avond. Zij nemen het tegen elkaar op in een zinderende strijd. Placebo, het bekende thuisteam uit de Nederlandse hoofdstad. En Extra Stout, niet zomaar stout maar extra. Uit de stad met de lange geschiedenis en de Vierdaagse: Nijmegen. Dit is het team waar Placebo-ster Janine vandaan komt. Zullen ze haar terug kapen? Alleen jij kunt bepalen hoe de avond verloopt en wie er met de eer (en Janine) naar huis gaat. Want deze voorstelling is 100% geïmproviseerd. Gegarandeerd.

Bestel hier je tickets voor Placebo vs. Extra Stout!

Vrijdag 13 oktober 2017
Locatie: CREA theater
Toegang: studenten € 6 | overigen € 8,50

May 3, 2017
by Menno
0 comments

Lauwe koffie en hete roddels in Placebo Op Kantoor

De meesten van ons zitten er nine to five. Met een baas die in je nek hijgt, stapels dossiers over god mag weten wat en collega’s die je vaker ziet dan je eigen partner. Op kantoor. De praatjes bij de koffieautomaat zijn het hoogtepunt van je dag. De stagiair krijgt de rotklusjes. En die nieuwe collega is best wel sexy.

The Office ging ons voor, Placebo improviseert haar eigen versie. Acht spelers bevolken deze avond een kantoorpand, met net zoveel herkenbare als verrassende situaties. Het woord ‘kantoorbaan’ krijgt een geheel nieuwe lading…

Eske, Evelien, Karlijn, Patrick, Rianne, Roos, Stephanie en Suzanne zullen vrijdag 9 juni het kantoor betreden. Zonder script maar mét een gezonde hands on-mentaliteit.

Reserveer nu je kaarten!

Placebo speelt Op Kantoor
Vrijdag 9 juni, 20.30 uur
CREA Theater, Amsterdam

March 21, 2017
by Menno
0 comments

Placebo versus de Jonge Woudlopers: theatersport op topniveau

Beeld: Eefke BurgBeeld: Eefke Burg

Goede daden verrichten, kamperen en collecteren, daar draaien De Jonge Woudlopers hun hand niet voor om. Deze beroemde theatersportgroep is even dapper, slim en vasthoudend als de kuikens uit de stripverhalen. Maar daarnaast houden ze ook van een flink robbertje theatersporten. De doorgewinterde spelers van Placebo nemen het tegen ze op in een zinderende arena. Jij kunt de uitslag bepalen! Op basis van suggesties uit het publiek improviseren beide teams verrassende scenes.

Voorafgaand aan deze voorstelling geeft Placebo een workshop theatersport. Reserveer je kaartjes voor de voorstelling en leer improviseren als Placebo en De Jonge Woudlopers!

Placebo vs. De Jonge Woudlopers
Vrijdag 21 april, 20.30 uur
CREA Theater Amsterdam

Workshop
Vrijdag 21 april, 18.30 uur
CREA Theater Amsterdam

Reserveer hier alvast je kaarten!

March 15, 2017
by Menno
0 comments

Placebo op NTT 2017: bij de beste acht van Nederland!

In het weekend van 12 en 13 maart 2017 was Utrecht niet alleen de hoofdstad van Utrecht, maar ook de hoofdstad van improviserend Nederland! In Het Huis werd het Nederlands Theatersport Toernooi 2017 georganiseerd. Placebo was er als vanouds bij, met een frisse en jonge delegatie: Stephanie, Merel, Janine, Tom en Menno.

En dat heeft z’n vruchten afgeworpen: Placebo wist in de poulefase alle wedstrijden te winnen en zelfs de gedoodverfde favoriet De Jonge Woudlopers uit te schakelen. Uiteindelijk wist Placebo zelfs de kwartfinale te bereiken en heeft het hiermee geschopt tot de laatste acht!

Beeld: Eefke Burg

Het waren zes slopende, maar onvergetelijke wedstrijden die Placebo heeft gespeeld. Van een historische ‘Iets Anders’, waarbij Tsaar Tsaar de hoofdrol speelde, tot een modellenhuis waar de rivaliteit hoog opliep. Met succes lanceerde Placebo haar zelfbedachte spelvorm Game of Thrones, dat veel spelers met de dood moesten bekopen. En als hoogtepunt: een epische troubadour, waarmee Placebo de high score (drie keer vijf punten) haalde.

Placebo bedankt al haar tegenstanders, alle vrijwilligers, de heerlijke catering en al het publiek voor een onvergetelijk weekend!