Amai! Placebo versus de Belgen op NTT 2018!

| Geen reacties

Als het eerste zachte voorjaarsweekend aanbreekt en je eindelijk zonder jas naar buiten kunt weet theatersportminnend Nederland genoeg: het is tijd voor het NTT! Dit jaar vond het Nederlands Theatersport Toernooi, dat een spatie te veel en net wat ruimte te weinig heeft, plaats op 10 en 11 maart in Het Huis in Utrecht. En traditiegetrouw was Placebo er weer bij!

Terwijl de buurtbewoners door wuppende, klap-doorgevende improfanaten uit hun slaap werden gehouden begon binnen in Het Huis de competitie. Namens Placebo waren Stephanie, Tom, Karlijn, Merel en Menno afgereisd om de reputatie hoog te houden. Al snel bleek dat Placebo in de ‘poule des rode duivels’ was beland. Tegen de Vlaamse strijders van Salamie en De Kevins moest de trots van de hoofdstad helaas (nipt) hun meerderen erkennen. Zo’n mooi taaltje en zulk plezant spel, dat imponeert élke Nederlander.

Tegen De Moeder van Wim en Sub Rosa werden mooie overwinningen geboekt. Met 107 punten in totaal behoorde Placebo weliswaar bij de tien best scorende teams, maar belandde in de poule nét te laag om door te gaan. Ach, was het niet Aristoteles die zei dat meedoen belangrijk is dan winnen?

Placebo heeft meegedaan – en hoe. Karlijn schitterde als rechercheur in de remake van een Franse telefilm met vier episoden. Tom pakte zijn moment als schrijver van een streekroman over De Peel, inclusief ‘krijsende kutkonijnen’. Stephanie wist met enkel Dolfje Weerwolfje als inspiratiebron een literair hoogstaande scène te brengen. Merel vertolkte zoals altijd elke dierenrol met verve. En Menno pakte als troubadour, over een man die kluizenaar wilde worden, nog even de volle vijf punten voor amusement.

Placebo feliciteert Flunknarf, als winnaar van het NTT 2018. Placebo feliciteert de Vlaamse poulegenoten (amai, wat hebben wij van de poule genoten). Maar Placebo wil álle teams feliciteren die ook zo hebben genoten van een weekend lang verhalen maken en spelen. Daar kunnen geen punten tegenop.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.