Staande ovatie voor Placebo, de Musical

| Geen reacties

Het was een avond om nooit te vergeten: de première (en tevens dernière) van Placebo, de Musical op vrijdag 23 februari.

De Witte Ridder, dat was de naam die het publiek vooraf aan de fonkelnieuwe, originele musical had gegeven. Het vertelde over de ambitieuze maar weinig literair onderlegde schrijver Mark, die zijn al twintig jaar werkte aan zijn debuut De Witte Ridder. Zijn  uitgever trok bijna de stekker uit het project, ware het niet dat een tijdmachine hem nieuwe inspiratie kon geven. Samen met zijn blind date Ineke vertrok hij naar de middeleeuwen, al waren haar ouders het er niet mee eens: zij wilden alle boeken verbranden!

Met nieuwbakken hits als Wie schrijft, die blijft en In iedereen schuilt wel een Witte Ridder was de musical weliswaar geen feest der herkenning, maar wel kunst om U tegen te zeggen. Zeker de nu al fameuze Groupon-dans liet het publiek swingen op hun stoelen, met een staande ovatie op het einde.

We hebben nog niets van Joop van den Ende en Albert Verlinde gehoord, maar het zou ons niet verbazen als deze hitmusical binnen korte tijd op Broadway staat…

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.