De mystiek van het Amsterdamse Vliegenbos

| Geen reacties

Onze voorstelling ‘Weerwolven in het Wild’ in het Vliegenbos komt steeds dichterbij. Een megaproject, waar we mensen voor nodig hebben die ons welwillend zijn. Middenin het bos ontmoeten spelers Suzanne en Patrick de manager van camping Vliegenbos: Erik. Een mooi gesprek volgt over de magie van het Vliegenbos, de dynamiek van het campingleven en een voorliefde voor spannende verhalen.

Camping Vliegenbos is eigendom van de gemeente. Erik van der Linden, voormalig basisschoolleraar en nu fulltime campingbeheerder, is op papier niet de baas, maar in de praktijk runt hij de zaak. Net als we aankomen, wordt hij opgeroepen met de portofoon. “Ik ben altijd bezig met klusjes,” verklaart hij. “Dingen regelen, repareren, zorgen dat de gasten het naar hun zin hebben. Dat vind ik ook zo leuk aan deze camping: de dynamiek. Elke dag is anders en als je een plan hebt gemaakt, kan dat elk moment weer wijzigen. Daar komt een flinke portie improvisatie bij kijken”. De link naar Placebo is gelegd…

Links: Erik vroeger (foto: gemeente Amsterdam). Rechts: Erik nuerikvroeger eriknu

Van schoolboeken naar vouwwagens
Erik was ooit, in een ver verleden, basisschoolleraar. Hij maakte 19 jaar geleden de overstap naar de wereld van het toerisme. Een overstap waar hij geen spijt van heeft. Na op verschillende plekken te hebben gewerkt, kwam hij 4 jaar geleden op Camping Vliegenbos terecht. “De gemeente Amsterdam vroeg me de camping op te knappen en klaar te maken voor de toekomst. Het zou een interim functie zijn voor 8 maanden, maar dat is flink uitgelopen en inmiddels wil ik hier ook niet meer weg. In de afgelopen jaren heeft niet alleen de camping een verandering doorgemaakt, ook ik heb me aangepast. Van Lent, een klein dorpje bij Nijmegen, ben ik naar Amsterdam vertrokken en mijn baard is een zichtbaar signaal van mijn transformatie”.

De mystieke uitstraling van het Vliegenbos
De camping staat behoorlijk vol, met campers, caravans en kleine tentjes. Ook staan er trekkershutten, die je kunt huren. Erik: “Het mooiste van de camping vind ik de ligging. Goed bereikbaar, dicht bij de drukte van de stad, maar zodra je onze poort binnenstapt, daalt er de soort rust neer die kenmerkend is voor campings. We zijn mooi beschut door het groen van het Vliegenbos, dat heeft een mystieke uitstraling”. Meerdere malen heeft het Vliegenbos vanwege die mystiek al gediend als filmset, voor onder meer de misdaadserie Noord-Zuid en producties van regisseur Dick Maas [bekend van o.a. Flodder, De lift en Sint, red]. “Ik denk dat deze locatie uitstekend geschikt is voor jullie voorstelling, dat mystieke past goed bij een verhaal over weerwolven”.

campingvliegenbosismplaceboSpannende verhalen
Vorig jaar is de horeca op de camping vernieuwd: de campingwinkel, het restaurant en het terras hebben een upgrade gekregen. Achter de receptie staat een schutting en daarachter is de tuin van Erik. Zijn woonhuis is aan de receptie gebouwd en hij woont er met zijn vrouw en kinderen. “Mijn dochter houdt wel van spannende verhalen. Ik kom dan ook zeker samen met haar kijken naar jullie voorstelling. En dan nemen we het publiek daarna mee naar ons terras, om na te praten met een drankje en muziek erbij”.

Meer weten over Weerwolven in het Wild? Kijk dan hier. Let op: alleen voor de zaterdagmiddag kunnen we nog plaatsen garanderen. Voor de overige voorstellingen word je op een wachtlijst geplaatst. Je hoort dan tijdig van ons of er inderdaad nog plek is.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.