Ellen beslist: 100% winst voor Placebo

| Geen reacties

Afgelopen vrijdag luidden Placebo en Withlof het Paasweekend in met een op zijn minst spectaculaire strijd tegen de tijd. Twee sterke selecties kwamen samen in het Crea Theater. Computersysteem Ellen genereerde op onnavolgbare wijze uitdagingen voor beide teams, die de scènes met geboden suggesties met verve uitvoerden.

Zo trapte Placebo af met een Actie, kleur, emotie. Hierin wilde een kleine man groot worden in basketbal. Withlof antwoordde met een strak uitgevoerde Jabberscène. Hierop volgde Het boek, de film, de musical van Placebo over een romance tussen kleuterjuf en papa van Kees in de poppenhoek. De vrije scène van Withlof toonde een homostel, waarvan er één chocolatier was. De zoons van beide heren werden gepest vanwege hun vaders en stelden een ultimatum. De chocolade-hobby eruit, of een einde aan de relatie. Gelukkig pakte vader uiteindelijk een stoerdere hobby op: leeuwen temmen. Alle partijen tevreden.
Na deze uitspattingen was er voor beide teams nog tijd voor één scène voor de pauze. Ellen berekende vervolgens dat Withlof met een flinke voorsprong de pauze in ging.

IMG-20150404-WA0005

Na de pauze bood Placebo een podium aan Henk en Anja in een Muzikale stand-in. Anja bleek de Veluwe zat te zijn, ze zou graag eens op vakantie naar Aruba willen. Henk hield zijn poot stijf, behalve de Hoge Veluwe kenden ze de Lage Veluwe immers nog niet… In de Fuga van Withlof speelde onder andere loodgieter Vieze Piet de hoofdrol. Hij was op zoek naar een vrouw. Deze Piet keerde terug in de volgende scène van Placebo, De bekentenis. Een vrouw biechtte haar man op een trio te hebben gehad, en daarnaast met Vieze Piet vreemd te zijn gegaan.

Ellen was onvermurwbaar en liet de tijd langzaam terugtellen tot de nul. Nog enkele scènes werden gespeeld, waaronder Tijd voor een lied van Placebo. Hierin zagen we Kees, een geestelijk beperkte jongen die lang niet zo beperkt bleek te zijn.

IMG-20150404-WA0003

Bij beide teams stond de klok uiteindelijk op nul en was te zien dat Placebo flink op Withlof was ingelopen. Ellen maakte de winnaar bekend: Placebo!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.