“Ik wil dit jaar gewoon even niks, schat”

| Geen reacties

Wat zagen we weer veel moois langskomen tijdens de Vloer Op, afgelopen vrijdag in CREA! Stephanie, Evelien, Koen, Menno, Rianne en invaller Doris lieten wederom zien dat Placebo prima uit de voeten kan met vooraf bedachte scenario’s. De avond werd gepresenteerd door Sytse en Jip en muzikaal ondersteund door Victor.

DeVloerOp_54De spelers zelf wisten van niks, zij kregen de situatie pas uitgelegd op het moment van spelen, precies zoals bij het bekende TV-format. In totaal werden er zeven scènes gespeeld, allemaal helemaal anders, maar daarom des te verrassender. Dankzij een meelevend en enthousiast publiek en de spelers die er overduidelijk zin in hadden, werd het een super geslaagde avond.

Wat zagen we allemaal langskomen? Een korte beschrijving.

 

Oerman

DeVloerOp_07In de eerste scène kwam metroman Menno bij cursusleidster Rianne voor een cursus “Oerman”. Hij verwacht een mannelijke cursusleider, maar Rianne blijkt een pittige tante. Ze laat Menno met zijn boor uitspraken doen als: hee schatje, zal ik je schutting even pluggen? Dan slaat de sfeer om: Menno is veranderd in een oerman en Rianne wil niets liever dan voor hem door het stof gaan. Ze besluiten een huis te kopen, waarin Menno op de bank mag hangen terwijl Rianne voor hem kookt.

 

Ik wil gewoon even niks!

DeVloerOp_13Daarna zien we Doris en Koen als stel. Doris wil niet meer mee op wandel- en klimvakantie in de bergen. Ze wil dolgraag niks doen dit jaar, gewoon aan het zwembad hangen en vermaakt worden. Koen is boos en teleurgesteld. Gelukkig draait hij bij en gaan ze dit jaar samen op all inclusive vakantie naar de Spaanse Costa.

 

 

 

 

 

De vreemdgangster

DeVloerOp_22In de laatste scène voor de pauze zijn Stephanie en Evelien beste vriendinnen die een kookworkshop volgen. Alles is gezellig, totdat Stephanie opbiecht dat ze al zeven jaar vreemdgaat met Eveliens man. En ook vijf kinderen van hem heeft. Na een flinke woordenwisseling vertrekt Stephanie op weg naar een nieuw leven met Eveliens man. Evelien blijft eenzaam achter in de keuken met een half afgemaakt gerecht.

 

 

De fan die de dochter bleek

DeVloerOp_32Na de pauze zien we Rianne als beginnend zangers van het Nederlandse levenslied. Ze heeft een meet en greet gewonnen met haar grote idool smartlappenkoningin Doris. Dit loopt echter uit op een groot drama, wanneer Rianne onthult dat ze het kind van Doris is, dat zij twintig jaar geleden heeft afgestaan. Doris had toentertijd geen enkele interesse in het kind, en heeft dat nu eigenlijk nog niet. Gaandeweg blijkt dat Doris toch geraakt is doordat Rianne haar wilde leren kennen om wie ze is en niet om haar persoontje op het podium. Dan is het voor Rianne echter te laat en ze laat Doris verslagen achter in haar kleedkamer.

 

 

 

Het vergeten geld

DeVloerOp_41In scène vijf zijn Menno en Evelien al jaren beste vrienden. Ze zijn gisteravond met elkaar naar bed geweest, al kan Menno zich daar niets meer van herinneren aangezien er flink wat whiskey doorheen is gegaan. Wat hij ook niet meer weet, is dat hij haar 100.000 euro heeft geboden om seks met haar te kunnen hebben. Dat geld wil Evelien nu innen. Menno weigert en uiteindelijk besluit het stel vrienden te blijven, en wordt het nog gezellig in het appartement van Evelien – met het omgekeerde bankstel..

 

De werkloze nietsnut

DeVloerOp_35Daarna zien we Stephanie en Koen die samenwonen. Koen is al een tijd werkloos. Stephanie is het nu wel zat. Koen moet meer zijn best doen, maar die heeft nou net het bankhangen ontdekt. Uiteindelijk komt Stephanie met een oplossing: ze kan Koen eens aan haar baas voorstellen. Koen is er klaar mee, dat zegt ze nu, na al die tijd en moeite die het werk zoeken hem heeft gekocht. Hij loopt kwaad de deur uit.

 

 

 

 

 

Ménage à trois

DeVloerOp_49In de laatste scène zijn Menno, Rianne en Koen op single vakantie. De spanning stijgt, wanneer er een driehoeksverhouding ontstaat. Of iedereen hier vrede mee heeft, blijft in het midden maar er wordt flink wat afgesjanst en het eindigt in een hele innige omhelzing.

Wat was het weer leuk!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.