Placebo op het NTT

| Geen reacties

Gistermiddag vertrok uw verslaggever richting Het Huis in Utrecht om een wedstrijd van het Nationaal Theatresport Toernooi bij te wonen. Op het moment van schrijven heeft Placebo de laatste wedstrijd van de voorrondes achter de rug en is het afwachten hoe de finales eruit gaan zien.

image

Tot die tijd hebben we in ieder geval dit verslag, van de wedstrijd die op zaterdagmiddag plaatsvond in een bomvolle Studio 2. De tegenstander was Aangenaam Verrast, een oude bekende. Na een onrustige start door in- en uitloop van publiek, trapte Aangenaam Verrast af met een Splitscreen. Daar zagen we een bluste gokker die zijn geluk zocht in het casino van een cruiseschip. Die raakte verwikkeld in een opmerkelijke relatie met de gepassioneerde kapitein van het schip. Het einde van de scène deed veel denken aan een liefdesscène uit de Titanic. Need I say more? Placebo antwoordde met een Gisteren/vandaag. Een partijleider en zijn assistent planden een staatsgreep in Lutjebroek. ‘Van het kleine kamertje naar het hele torentje’ was hun motto. Helaas zagen we hoe 80 bejaarden roet in het eten gooiden en de twee uiteindelijk gebroederlijk hara kiri pleegden door middel van een enkel pistoolschot.

De tweede uitdaging plaatste Placebo en werd ingevuld door een Bekentenis. De verjaardag van cavia Lotje verliep anders dan gepland, aangezien het arme beestje overleden bleek te zijn door ernstige nalatigheid. Dochter verweet haar moeder in feite nu twee keer haar vader vermoord te hebben. Lotje leek namelijk sprekend op overleden vader. Besloten werd om de volgende keer voor een makkelijker huisdier te gaan, de vis, zodat moeder en dochter niet nogmaals een tragedie zouden hoeven meemaken. Aangenaam Verrast voerde een typewriter uit, waarin een enge man in het park voorkwam. Deze enge man stalkte Fred, die elke zondag de eendjes voerde. Voor Fred liep het niet goed af: hij en zijn vrouw werden door de man overmeesterd.

Ten slotte zagen we Aangenaam Verrast een Vertel eens spelen. Twee oud-studiegenoten ontmoetten elkaar en een van hen bleek een mislukkeling te zijn geworden. In plaats van notaris, bleek hij door zijn slechte inborst geen fatsoenlijke baan te kunnen behouden. Gelukkig bood zijn oude makker hem tenslotte een baan aan. De Gezongen preacher van Placebo besloot de wedstrijd. Een grafisch vormgeefster kreeg de keuze uit twee zingende predikanten waarme ze op date mocht. De twee probeerden indruk te maken met een lied over creativiteit: schilderen, knutselen, en uiteindelijk grafisch vormgeven. Ook werd er gereisd door Kabouterland en zagen we Smurfen voorbijkomen, totdat werd geconcludeerd dat het om een wereldreis met de caravan moest gaan. De dame maakte haar keus en vertrok met hem op date.

De jury telde de punten en spijtig genoeg bleken deze nipt in het nadeel te zijn van Placebo. Wat een heftig einde van deze broeierige strijd. Uw verslaggever liet het team verslagen achter, maar zoals gezegd is het toernooi nog niet voorbij en staat hen nog genoeg te wachten!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.