Klassieker bleek Extra Stout

| Geen reacties

Het weekend werd afgelopen vrijdag ingeluid door het spektakel Placebo – Extra Stout. Voorafgaand aan de wedstrijd volgde een groot deel van het publiek de workshop, waardoor dit flink opgewarmd was. De teams stonden een half uur later te trappelen voor dit enthousiaste publiek aan de slag te gaan. Placebo verraste door sterspeler Koen onverwacht op te stellen.

Door middel van een voorwerpenronde werd bepaald welk team mocht beginnen. Extra Stout wist het meeste uit een gigantische staande schemerlamp te halen en zij waren dan ook als eerste aan zet.
De opening bestond uit een snelkookpan op de golfbaan. Er was bewondering te zien, veel bewondering, voor de golfclub. Voor de speler, de caddie en zelfs voor de golfkar. Iets anders: Placebo beantwoordde deze scène op een onbewoond eiland. Twee mensen probeerden daar in leven te blijven door konijnen te eten en palmbomen om te schoppen. Gelukkig werd de natuur uiteindelijk weer in ere hersteld.
Een nieuw sprookje werd gevormd door een verlegen president, die worstelde met het kwaad in het sprookjesbos in de vorm van een homoseksuele boswachter. Deze wilde namelijk de eenhoorn neerknallen. Ook hier liep alles uiteindelijk toch nog goed af. Extra Stout verzorgde een scène waarin een ode werd gebracht aan een overleden superheld: Laserogen-man. De dame in nood moest voortaan zelf opletten dat ze niet álles uit de vuilnisbak op kon eten. Zijn hulpje, die zijn accu droeg, bleef achter met een hernia en de slechterik, Stinkman, kreeg eindelijk de kans de hele wereld te bedelven onder vieze luchtjes.
Placebo besloot de eerste helft met een relaas over buren die uiteindelijk intiem werden op een bowlingbaan. De publieksstem voor deze helft ging naar Extra Stout.

IMG-20150118-WA0002

Na een korte pauze zongen alle spelers gebroederlijk een Irish Drinking Song over een dolfijnentrainer.
Placebo besloot zijn beste paard van stal te halen en voerde ‘de Matthijs Kop’ uit. Hierin bakkeleiden een broer en zus over de GI Joe van de broer. Met een prachtige moraal: hoeveel ledematen GI Joe ook mist, hij blijft altijd in je hart. Ook Extra Stout wist een moralistisch kunststukje neer te zetten. In hun scène veranderde een slissende, besluiteloze nietsnut in een gemotiveerde politieagent, die de wereld redde van een bende aggressieve vrouwen.
Het filmdrama Intouchables werd door Placebo in een remake omgetoverd tot actiefilm, inclusief robot-invalide.
Wederom werd afgesloten met een publieksstem voor Extra Stout. Mede hierdoor bleek de tegenstander te sterk voor Placebo: na de definitieve puntentelling gingen zij er met de winst vandoor. Op naar de volgende ontmoeting, in het volgende seizoen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.