Placebo: From Amsterdam Withlof

| Geen reacties

Een topzware delegatie van Placebo toog zaterdag 22 november naar Delft. Stephanie, Koen, Doris en Menno bereikten, na nog een culturele uitstap naar de Nieuwe Kerk waarbij de broodnodige prins Bernhard-imitaties niet mochten ontbreken, het Rietvelttheater. Daar wachtten Withlof en andere groenten op Placebo. Heel toepasselijk stond er ingemaakte groente op tafel – nog voordat de spelers van Withlof waren ingemaakt.
1016889_872239939475614_2319329298516866714_n
De zaal was tot de laatste stoel uitverkocht en stond op springen – bij wijze van opwarming. Placebo wist de tossgame te winnen van Ed, Petra, Sylvia en Tijs. De avond werd geopend met een draaideur, die al snel uitliep op een enkeltje Groenland voor alle betrokken personages. In de eerste helft wist Placebo al een ruime voorsprong op te bouwen: een psychiater en een patient met een aan zout gerelateerde stoornis, een veranderlijke scene over twee plantsoenmedewerkers die elke dag een verjaardag vieren en, tot slot, een loflied voor Roy en zijn boot Roosfjietsjee.

Withlof koos voor de aanval na de pauze door een soap op te starten, waarin twee rivaliserende families in de koekkoeksklokkenbusiness streden. Een nieuwe game werd door Placebo geïntroduceerd tijdens de All Improv: De Supersoaker (‘Ha! Ik spuit je nat!’). Met een modern sprookje nam Placebo een groot risico, want ja: je moet maar in eenhoorns en eekhoorns geloven. Gelukkig wist Placebo, met een emotionele ballade van Doris, de winst op het einde te pakken. Van Withlof werd gehakt gemaakt, en dat smaakte behoorlijk goed.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.