El Clasico kost spelers ‘bloed en zweet’

| Geen reacties

Het was nagelbijtend spannend, de laatste editie van ‘El Clasico’. Placebo en Extra Stout waren op deze duistere Halloweenavond zo aan elkaar gewaagd dat de rechters een ballotage-punt toekenden aan degene die de pruik van presentator Matthijs wist te bemachtigen. Dat lukte routinier Sytse  ternauwernood, in de blessuretijd. En aldus ging deze wedstrijd de boeken in als winst voor Placebo, deze avond vertegenwoordigd door Victor, Sytse, Stephanie en Rianne.

Maar het was nipt, het krachtsverschil mocht geen naam hebben. “Ik was helemaal uitgeput aan het eind” , verklaarde oudgediende Johan van Extra Stout. En ook Placebo-speler Stephanie had tijdens de wedstrijd alles gegeven: “Ik was zo moe, ik wilde alleen nog maar slapen. Het kostte bloed, zweet en tranen.”

20141031_225632_resized_1

De beide teams gebroederlijk bij elkaar, klaar om alles van zichzelf te geven

Hoge lat

Het was een avond waarin beide teams de lat hoog legden. Extra Stout begon meteen pittig met een cumulatieve 3-in-de-pan waarbij Mark en Johan een scene speelden over een fles wijn uit 1753, in een kelder, met passie en slapstick. Verder zagen we van hen onder andere een soap over een slagerij in Brummen, waar Johan een landloper speelde die later – geheel tegen de verwachtingen in- de geadopteerde zoon van de slager bleek te zijn. En volgden we de  levensloop van sukkeltje Peter  in een musical, die wenste dat hij niet altijd de eerste was. Ook bleken Johan, Chris, Mark en Eva van Extra Stout over een fantastisch uithoudingsvermogen te beschikken tijdens de muzikale draaideur, die maar bleef terugkomen op de scène in de sportschool. Gewichtheffen, bankdrukken, crunches en lunges bleken een stuk gemakkelijker op de 26-stappen fitness DVD die geïntroduceerd werd, en maar liefst 12 minuten duurde.

Gooi- en smijtwerk

Maar Placebo bood flink tegengas met een mix van oude games als de ‘Typewriter’ en de ‘Gisteren en vandaag’, en gimmicks als de Pannekoek. Ook bij Placebo kwam aardig wat luguber gooi- en smijtwerk om de hoek kijken. Stephanie en Rianne beklommen als verliefde klasgenoten een 200 meter hoog gebouw, en smeten en passant rucksichtslos een koala naar beneden, die zij op hun rug droegen. Ook bij de gisteren en vandaag werd geweld niet geschuwd: daar moest opa het met de dood bekopen doordat Victor hem per ongeluk had getaserd. Bij de voicemail was publiekslid Anneke aan de drugs en verwaarloosde zij haar vriend en moeder. Toen Victor en Rianne als twee totaal ongeschikte laffe soldaten uiteindelijk Extra Stout afmaakte (fictief dan hè) met een machinegeweer, was de chaos bereikt.

20141031_225557_3_resized

Er werd lichamelijk heel wat gevraagd van de Extra Stout-spelers

20141031_225551_resized

Opdrukken is voor de spierbundels van Extra Stout peanuts.

Blauwe dwerg

Zoals altijd tijdens El Clasico, werd er ook een gezamenlijke scène gespeeld. Die ging over blauwe dwerg (nee, geen smurf), die in het sprookjesbos op zoek moest gaan naar zijn identiteit. Het was eigenlijk een scène van Extra Stout, maar Sytse ging er met de hoofdrol vandoor. Gelukkig voor de blauwe dwerg lukte het dankzij een drankje van tovenaar Victor en zijn niet heel spraakzame hulpje Eva om een identity swap te maken naar mens en weer terug naar dwerg, wat hem uiteindelijk beter bleek te bevallen.

Er werd nog lang nagepraat over deze uiterst griezelige, gewelddadige en bloederige avond. Dat belooft wat voor de reprise op 16 januari.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.