Placebo verslaat België in thuiswedstrijd

| Geen reacties

Amai, wát een wedstrijd! Zaterdag 4 oktober werd in het CREA-theater een ware interland gespeeld: Nederland-België. Het oer-Hollandse team van Placebo nam het op tegen het bij vlagen onverstaanbare Improfiel uit Leuven. Het werd een bloedstollend spannende wedstrijd – niet te geleuven.placebo1Onder leiding van presentator Sytse en ‘mister controlroom’ Victor werd voor het eerst 100% IMPRO gespeeld: een nieuw format, met veel zuivere speeltijd. Beide teams kregen elke helft vijftien minuten om de tegenstander met briljante improvisatie de hoek in te drijven. Vanuit de controlroom werd de score bijgehouden en weergegeven op het grote scherm. Zelfs zonder dat er een minuut gespeeld was wist het publiek niet wat hun overkwam.

De wedstrijd die volgde was een blijk van pure topsport. Placebo trapte af met een drie in de pan, gebaseerd op door de computer gegenereerde suggesties. Zo kon het gebeuren dat er een scene werd gespeeld in het filmgenre Lelystad. Ach, elk begin is moeilijk. De Belgen van Improfiel wisten al snel de koppositie over te nemen door een mooi een-tweetje tussen halfzussen en een typisch Vlaamse striptease (je weet wel, zo een met tupperware).

Ondertussen werd driftig de punten bijgehouden: bonuspunten voor mooi, emotioneel of spectaculair spel, en minpunten voor grofgebekte Hollanders of Belgen. In de rust nam Improfiel de leiding met 63%, tegenover 43% van Placebo.

placebo3Maar de Nederlanders lieten zich niet kleineren door de zuiderburen. De Belgen hadden de tweede helft vier nieuwe spelers ingezet die zich daarvoor hadden warmgelopen. De spelers van Placebo wisten ondertussen niet meer of ze in Artis of Tsjernobyl waren. De Belgen probeerden diep spel te spelen door een oorlogsdrama te brengen. Uiteindelijk wist Placebo vlak voor het einde met haar musical ‘Ik wil naar Mars’ het computersysteem zó te ontregelen dat de controlroom in brand vloog. Toen moest er geïmproviseerd worden. Maar echt.

Schwalbe of niet, uiteindelijk ging Placebo er met de winst van door. De Belgen riepen op zijn Frans ‘matchfixing’, maar dat mocht de Oranjegekte niet drukken. De eerste 100% IMPRO van Placebo was 100% geslaagd. Of in ieder geval 89%.

Alle spelers van Improfiel, heel erg bedankt voor deze sportieve impro-interland! Tot snel in België!placebo2

Foto’s: Sander de Goede

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.