Blog: Belgen zijn niet grappig

| 2 reacties

Belgen zijn om te lachen. Wees eerlijk: dat accent, dat taaltje, die voorliefde voor patat, die verering van Manneke Pis, de absurd slechte snelwegen, dat eeuwige ge-amai – het is puur leedvermaak! En wat hebben ze ons nu de afgelopen decennia eigenlijk écht opgeleverd? Smurfen. Smurfen, en K3.

Het is dan ook volkomen terecht dat er zoiets als de ‘Belgenmop’ bestaat. Volgens Wikipedia vooral populair in de jaren zeventig, als reactie op het feit dat Belgen ons bespotten om onze gierigheid en arrogantie. Hoe durven ze. Wij ontkennen stellig en vinden Belgen sindsdien dom. Wat een Belg volgens ons allemaal niet meeneemt in de auto: een mes om de bocht af te snijden, een plant om de politie om de tuin te leiden, een krant om over de (met slecht asfalt bedekte) snelweg te scheuren. Haha, die gekke Belg toch.

Het is dan ook uitermate vervelend dat de Belgen steeds vaker laten zien dat ze helemaal niet zo dom zijn als wij denken. Sterker nog, ze blijken soms best geniaal. Niet de Franse variant natuurlijk, want die verstaan we niet. Maar die Vlamingen hebben ons de laatste paar jaar toch veel moois gebracht op het gebied van de lach. Ik noem maar: een agressieve kabouter, een messcherpe quiz, een gelukte versie van Rambam, vervuiling van de zendtijd, een leuke cabaretier, een kale cabaretier en vier foute vrienden. Ik noem het goedmaakgedrag. Hebben onze Belgenmoppen ze toch nog op tijd wakker geschud.

Mogen we stellen dat Belgen, ondanks onze talloze pogingen ze naar beneden te halen, toch superieur zijn als het aankomt op humor? Een krachtmeting mag dat gaan bepalen. Op 4 oktober speelt Placebo (Nederland) namelijk tegen Improfiel (België). Een live duel, met 100% impro en 0% vooroordelen. Althans, dat proberen we. Eens zien wie hier eigenlijk de leukste is!

teamfoto_placebo

Crea Theater, 4 Oktober, 20:30. Reserveren doe je hier.

2 reacties

  1. Pingback: De strijd der lage landen Improfiel meets Placebo » Improfiel

  2. Pingback: Belgen zijn niet grappig | Woens

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.