Een lach en een traan bij De Vloer Op

| Geen reacties

Wie vrijdag 21 maart bij onze voorstelling “De Vloer Op” was, kon Placebo van een hele andere kant zien. Geen meezingers, ijzersterke plots, doorgedraaide fans of publiek dat driftig met suggesties smijt, maar integer acteerwerk en kleine emoties die hier en daar uitgroeiden tot een uitbarsting.


De door presentator Rianne geschetste situaties werden met verve uitgespeeld. In de eerste helft zagen we Sytse en Leonie als schrijver en geobsedeerde fan, Jip en Doris als bergbeklimmers die het eens moesten worden over verder klimmen dan wel teruggaan, en Annet en Suzanne als squashduo dat ondermaats presteerde wegens de opkomende verliefdheid van Suzanne. Na de pauze koos het publiek ervoor om een scene te zien waarin Leonie wilde paaldansen om zichzelf en vriendin Annet uit geldnood te helpen. Daarna volgden Jip en Suzanne die als jong stel aasden op dezelfde baan. Suzanne kreeg hem, maar Jip liet zich dit niet zomaar vertellen. De avond eindigde met een grappige, maar ook droevige scene waarbij het boerenstel Doris en Sytse ruzie maakten over Sytse’s vreemdgaanpraktijken met die ene van Boer Zoekt Vrouw. En Doris hem uiteindelijk de deur wees.

Reacties

Het publiek bleek aangenaam verrast door de scenes.

” Wat een leuke vorm dit. Toch echt anders dan theatersport”

” Wat knap dat jullie dit zo durven, het lijkt me best eng om jezelf zo kwetsbaar op te stellen”

” Ik heb een superleuke avond gehad. Bedankt Placebo!”

Kleur bekennen

Voor de voorstelling hebben we een aantal weken getraind volgens de Woudenberg-methode. Daarbij komen de elementen lucht, aarde, water en vuur terug.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.