Placebo lijdt eerste nederlaag

| Geen reacties

20 november kwam de formatie Buiten Bereik uit Nijmegen bij Placebo op bezoek. Buiten Bereik heeft een sterrenstatus als Nijmeegs Kampioen en runnerup van het afgelopen Nederlands Studenten Kampioenschap. Het was dan ook vantevoren al duidelijk dat dit een wedstrijd van hoge kwaliteit zou worden. Buiten Bereik kwam dan ook sterk uit de startblokken. De jury liet zien dat ze van plan waren de wedstrijd strak te leiden door meteen in de eerste scene al geel te trekken voor Anne. Dit resulteerde in de straf van het spelen van een pollepel in de draaideurscene van Placebo. Na deze scene schakelde Placebo serieus door met een de vloer op met een naar randje, wat het publiek zeker kon waarderen. De soap die Buiten Bereik hier tegenover stelde was echter fenomenaal en zo trokken ze de stand weer in evenwicht. Het liedje over stamcelonderzoek (beste suggestie van de avond) was de reden waardoor Placebo met een kleine voorsprong de rust in ging.

Na de pauze opende Placebo met een mooi vervolg op Hans en Grietje waarin ze thuiskwamen bij de ouders maar de muzikale stand-in van de Buiten Bereik was de beslissing in in deze wedstrijd. Met meer punten van de jury en de publieksstem deelde Buiten Bereik hier de genadeklap uit. Tot slot kwam er nog een chaotische marktplaats en een mailwisseling over een wisperwisperlipje aan te pas, die de score niet meer deed kantelen. De grande finale, een gezamenlijke musical sloot de avond waardig af. Een avond waarin twee zeer aan elkaar gewaagde teams elkaar tot grote hoogten deden stijgen, met een verdiende winnaar.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.